20.1.11

Nepažįstamiesiems


Rūkas . Man jis patinka . Oras atrodo sunkus . Atrodo , gali jį paliesti . Jaučiu , kaip jis liečia mane . Tolūmoje išnyksta daiktai , pastatai , žmonės . Primena mano tuštumą .

Aš vėl viena , vėl verkiu ir šypsaus vienu metu , vėl rūkau , vėl tapati daina , vėl tapati vieta . Jaučiuos neapsakomai laiminga .

Atsirado noras pakeisti kažką savo gyvenime . Netoks noras , kaip ankščiau , kaip visada . Nenoriu gauti viską iš nežinia kur . Nenoriu , kad tiesiog atsirastų . Noriu pakeisti save .

Kur mus nuveda tuščios kalbos ? Tušti juokai ? Kur ? Daugybė valandų su žmonėm ir nei vieno prasmingo sakinio . Daugybė valandų su žmonėmis , kuriuos maniau , kad galiu vadinti draugais . Bet kodėl nieko nežinau apie juos ? Kodėl jie nežino nieko apie mane ?

Kodėl mes , praleisdami tiek laiko kartu , nesugalvojom pakalbėti ?

Pagal ką mes skirstome žmones ? Rūšiuojame juos lyg šiūkšles rūšiuoja ekologiški žmonės . Rūšiuojame į protingus , linksmus , kvailus , į tuos , su kuriais smagu . Juk niekada nekalbėjome ... Nepažįstame vienas kito .

Slepiamės po kaukėmis , antraisiais veidais . Vadinkite tai kaip norite . Bet kodėl tie veidai , kaukės tokios tuščios ?

Sakote , kad kalbos apie orą - banalu ? Sakote , kad apie orą kalba tik tie , kurie neturi daugiau apie ką kalbėti ? Apie ką kalbate , kai yra apie ką kalbėti ?

Manau , kad kalbos apie orą nėra banalesnės , tuštesnės nei tai , apie ką kalbame kiekvieną dieną , nei apskritai visas mūsų bendravimas .

Gal pabandom parodyti bent kažkiek tikrojo veido ? Susipažįstame ?

Aišku , prisigeriame , tada galėsime kalbet . Bet gal galime ir būdami blaivi tai padaryti ?

Perdaug klausimų ?

20.20 . Nebenoriu galvoti to paties noro , kuris neišsipildys . Nebegalvosiu .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą